joeps travel.reismee.nl

Bangkok & aankomst in Chiang Kong

Om 15.45 hebben we van Joep een sms ontvangen dat hij na een goede vluchtin Bangkok geland is en aan het wachten is voor de immigratie.

Mail van 2.15 vannacht:

Ben er. Geen ontvangst VIA de telefoon. Alles goed. Korte nacht gehad. Laatste vlucht vertraging. Dan nog een lange bus rit. Van anderhalf uur. Net instructie gehad. Nu de grens over.

Beschrijving van Dag 3: Chiang Kong - Houexay - Pakbeng

Vandaag verlaten zeThailand en vervolgen zeal vroeg de reis in Laos. Laos is zo groot als Groot-Brittannië en er wonen zo'n 4,5 miljoen mensen, waarvan het grootste deel in dorpjes langs geitenpaadjes in de jungle. Het is vreemd om midden in Azië in een land terecht te komen dat in veel opzichten minder ontwikkeld is dan bijvoorbeeld Ethiopië of Zambia. Houd er dan ook rekening mee dat het reizen hier vaak moeizaam gaat. Goede verharde wegen zijn een zeldzaamheid.

Je steekt 's ochtends per boot de Mekong over naar Houexay. Deze stad ligt midden in de Gouden Driehoek, en hier wordt dus veel opium gesmokkeld. Na de grensformaliteiten varen we per langzame boot naar Pakbeng (7 à 8 uur varen). Het is een avontuurlijke tocht over de Mekongrivier, die zich hier een weg slingert tussen de met woeste jungle begroeide oevers van Thailand en Laos. Langzaam zie je de prachtige omgeving aan je voorbij glijden. Je overnacht in Pakbeng, een klein dorpje aan de oever van de Mekong.

Reacties

Reacties

Youri

Joep,

Heel veel plezier en geniet ervan!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!